در دانشگاه آزاد سمنان؛ مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده‌پردازی و تجاری‌سازی مجوز فعالیت گرفت

فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده‌پردازی و تجاری‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با صدور مجوز از سوی سازمان مرکزی این دانشگاه آغاز شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در سمنان در این‌باره اظهار کرد: با توجه به کاربردهای فراوان موضوع کارآفرینی و کسب‌وکار، اکنون زمینه‌های متعددی در بخش‌های مختلف صنعتی، بازرگانی، خدماتی و کشاورزی در استان سمنان وجود دارد که بر ضرورت مطالعات علمی و تحقیقاتی در رابطه با آنها تأکید شده است.

عبدالله خالصی‌دوست ناآشنایی مؤسسات نوپا و یا واحدهای سنتی با شرایط کاری کنونی، بازار مصرف، هزینه‌های بالای راه‌اندازی، مدیریت تحول، متون عقد قرارداد، تکالیف قانونی و مفاهیم اولیه مالی، روش‌های مدیریت فروش، مهندسی تبلیغات خلاق، کسب‌وکار اینترنتی و تجارت الکترونیک را از دلایل علمی و تحقیقاتی راه‌اندازی این مرکز معرفی کرد.

وی با بیان اینکه بالغ‌ بر ۹۰ درصد صنایع استان سمنان را بنگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که عموماً با موانع و معضلات متعددی از لحاظ راه‌اندازی، اجرا، مدیریتی و مشاوره‌ای مواجه‌اند، افزود: بالغ‌ بر ۱۳۰۰ واحد تعاونی تولیدی، خدماتی و کشاورزی و روستایی و بالای ۳۰۰ عنوان رشته در کسب‌وکارهای خانگی به‌عنوان بزرگ‌ترین گروه کسب‌وکارهای خوداشتغالی نیازمند امکان‌سنجی رشد و توسعه فعالیت خود در ابعاد فنی، اقتصادی، تکنولوژیکی، مالی و بازرگانی هستند که آموزش و ترویج این فعالیت‌ها را از اهداف این مرکز تحقیقات می‌دانیم.

خالصی‌دوست تعیین شاخص‌های موفقیت کارآفرینی، امکان‌سنجی و توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط، مطالعات تعاونی‌ها، فرصت‌ها و قابلیت‌ها، چگونگی خلق ایده‌ها و تجاری‌سازی آنها، مطالعه رشد و توسعه بنگاه‌های دانش‌بنیان را زمینه‌های موجود برای انجام پروژه‌های کارشناسی ارشد و دکتری با رویکرد علم و فناوری دانست.

وی گفت: با بررسی‌های مالی و با توجه به جوان‌بودن این عرصه و نبود چنین مرکزی در منطقه که به‌صورت گسترده و تخصصی در همه ابعاد فعالیت کند، این مرکز می‌تواند منشأ خدمات مناسبی برای جامعه و بخش‌های مختلف صنعتی، بازرگانی، خدماتی و کشاورزی در شرکت‌ها، سازمان‌ها، ارگان‌ها و دوایر دولتی و خصوصی باشد.

دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان صدور مجوز برای آغاز فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده‌پردازی و تجاری‌سازی از سوی سازمان مرکزی این دانشگاه در مرکز استان را نشانه ظرفیت‌های ویژه و قابلیت‌های قابل‌توجه علمی واحد سمنان دانست.

خالصی‌دوست خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از اعضای هیأت علمی کارآمد در کنار امکانات آموزشی و وجود امکانات سخت‌افزاری مناسب در قالب کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها این فرصت را برای واحد سمنان ایجاد کرده تا بتواند در راستای بهره‌وری بهتر در زمینه اشتغال‌زایی بیشتر، رونق کسب‌وکار و رشد اقتصادی منطقه گام بردارد.